Jazz zangeres Katelijne van Otterloo

Recensies van live optredens Katelijne

4 juli 2014: popjazz 4tet Sail Jazz Aalsmeer:

RECENSIE ● Muziek: Sail Jazz Weekend met Katelijne van Otterloo/PopJazz 4tet, Michael Varekamp/Ben van Dungen/Paul van der Feen e.a., Michael Varekamp/Jaap Schoneveld/Eelco van Velzen e.a., Deborah Carter/Zandscape. Gezien in De Nieuwe Meer, op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juli. Organisatie: Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA), Bacchus, De Nieuwe Meer.
Het Sail Jazz Weekend was een muzikale happening waarvan niet alleen watersporters massaal hebben genoten. De ratelende ketting van het pontje bleek de voorbode voor een serie concerten waar de vonken van af vlogen. Het begon vrijdag al meteen op de openingsavond, met zangeres Katelijne van Otterloo in grootse vorm. Met haar PopJazz Kwartet bereikte zij letterlijk duizelingwekkende hoogten – maar als een aardse engel daalde zij ook neer om strak swingend en soms zelfs grommend de hevigste expressie te bereiken.

juni 2013: miniconcert Katelijne piano-zang duo
Reactie klant "Met vreugde denk ik terug aan jullie optreden, het moment dat jullie "Misty" inzetten was enorm intens. Het kan geen toeval zijn, dat ik jullie heb mogen vinden en dat jullie ons hart geraakt en geroerd hebben met het optreden. Nogmaals heel erg bedankt!!!"

18 april 2013: concert Kunst in de Kamer Katelijne 4tet
Reactie organisator: "Een ieder van de K-in-de-K leden en bezoekers vond jullie optreden zeer goed. Met jouw zang en uitstraling doorleef jij elke keer datgene wat jij zingt, echt knap! Foto’s zijn gemaakt, zo gauw als ik daar iets van heb laat ik jou dat weten/zien. Hopelijk tot ziens bij een volgende gelegenheid!

28 maart 2013 - Nieuwe Meerbode Aalsmeer - na concert CD presentatie Cat's Tale
Katelijne van Otterloo als een lentebries!     Aalsmeer
Zo langzamerhand snakt iedereen naar de lente. Het was jazz-popzangeres Katelijne van Otterloo die zondag 24 maart in het Crown Theater bij ‘Exclusief bij Bob’ haar publiek alvast trakteerde op een heerlijk vrolijk makend  lentegevoel. Niet alleen vanwege haar stralende verschijning, maar ook door haar stem die zo rijk is en zoveel  mogelijkheden kent, dat het fantastisch is om naar haar te luisteren. Katelijne introduceerde haar nieuwste CD ‘Cat’s Tale’. Verhaaltjes die iedereen dagelijks mee kan maken, maar dan zo gearrangeerd en gezongen dat zij
heel bijzonder worden. Een glansrol dus voor de zangeres die ieder lied een eigen accent weet mee te geven. Begeleid door ‘haar’ mannen, werkelijk topmusici Michiel van Buursen (piano), Bas van Otterloo (basgitaar),
Arno van Nieuwenhuize (drums) en alsof dat nog allemaal niet genoeg was maakte ook Peter Tiehuis (gitaar) zijn opwachting. Allen spelen bij het Metropole Orkest. Met elkaar gaven zij een performance weg waar het plezier van afspatte. De kracht van Exclusief bij Bob is de variatie. Telkens weet gastheer Bob van den Heuvel artiesten uit te nodigen die ieder hun eigen sfeer meebrengen en wanneer dat gebeurt in zo een leuk theater wordt één plus één meer dan twee! Mogelijk wordt dit seizoen af gesloten met een ‘Moederdag’-concert. Een mooi  vooruitzicht.
Janna van Zon
Gastheer Bob van den Heuvel kreeg de nieuwe CD van Katelijne van Otterloo cadeau

23 april 2010 - Publiek: 

Lieve, beste Katelijne en Bas, wat heb ik gisteravond genoten van jullie fantastische optreden, samen met die schitterende gitarist en toetsenist. Spannend, swingend, heerlijke solo's, perfect onderling contact, enz. enz. enz.Ik ga lekker luisteren naar jullie - lijkt mij - heel interressante CD!

22 april 2010 - Nieuwe Meerbode - regio Aalsmeer :
Katelijne van Otterloo: Een heerlijk eigenwijze jazz zangeres... lees meer

22 april 2010 - Witte Weekblad :
VOORPAGINA: Katelijne...

Haar stem grenst aan magie  ... lees meer

2004 - Recensies - CD Full Colour Katelijne van Otterloo:
Imme Schade van Westrum: (muziekrecensent en radioprogrammeur ):
“...Met een verleidelijk relaxte timing koestert zij zorgvuldig tekst en muziek.
Het zelfgeschreven repertoire onderscheidt zich met klassieke kwaliteitsnormen”

Anne van Egmond (radio- en televisiepresentatrice):
“Full colour: zacht, stevig, jazzy, funky, verstild.......Kortom, alle kleurschakeringen zijn in klank omgezet” 

Frits Spits (DJ):
“Katelijne, de Nederlandse Norah Jones” 

 


Boekingen

Voor boekingen kunt u contact opnemen met:
Artiestenburo Van Otterloo telefoon 0297-520000 of kijk op www.burovanotterloo.nl